Amuse van mini-gehaktballetjes en aardappelpartjes - Recept

Mediterraan comfortfood gepresenteerd als amuse in een glas. Gemakkelijk te bereiden en ziet er erg luxe uit!

Personen
12
Tijd
25 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding Recept: Amuse van mini-gehaktballetjes en aardappelpartjes

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de Padrón pepers af en dep ze droog.

    
  2. 2

    Leg de aardappelpartjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven. Halverwege de baktijd een keer omdraaien.

    
  3. 3

    Bak ondertussen de mini-gehaktballetjes in een beetje olie gedurende 10 minuten en leg ze hierna opzij.

    
  4. 4

    Fruit in dezelfde pan de Padrón pepers gaar en zacht.

    
  5. 5

    Leg drie aardappelpartjes in elk glas, voeg daar bovenop een lepeltje met alioli, leg hierna de peper en de mini-gehaktbal ook in het glas en maak af met wat peper en zout.

    

Ingrediënten voor 12 personen:

  • 36 stuks Aardappelpartjes
  • 12 stuks Mini-gehaktballetjes
  • 12 el Alioli
  • 12 stuks Padrón pepers
  • 2 el Olie
  • Zout, peper
  • 12 stuks Amuse glaasjes