Bladerdeeg-kerstboom - Recept

Maak van de kersttafel een waar feestje met dit leuke, makkelijke en lekkere recept!

Personen
4
Tijd
35 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding Recept: Bladerdeeg-kerstboom

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal intussen de diepgevroren bladerdeegvellen uit de verpakking en laat ze ongeveer 20-30 minuten naast elkaar ontdooien op kamertemperatuur (21 °C).

    
  2. 2

    Bestuif een werkblad licht met bloem en rol de ontdooide vellen bladerdeeg uit tot een/ anderhalve keer hun grootte.

    
  3. 3

    Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ook deze met pesto, leg de tweede laag erop en bestrijk deze ook met pesto, leg de derde laag erop en druk licht aan.

    
  4. 4

    Steek of snijd hier een kerstboom uit. Snijd ongeveer een cm dikke reepjes in het bladerdeeg tot het midden van de stam.

    
  5. 5

    Bestrijk nu de bovenste laag bladerdeeg met losgeklopt eigeel en draai de reepjes erin.

    
  6. 6

    Bak de kerstboom op de bakplaat ongeveer 20-25 minuten in de hete oven op de middelste richel.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 plakken Bladerdeeg
  • 60 gram Basilicum pesto
  • 2 el Eigeel