Bladerdeeg Quiche met boerenkool en geitenkaas

Boerenkool is een zeer veelzijdige groente. In combinatie met geitenkaas is het heerlijk voor een hartige Quiche!

Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C en laat ondertussen de bladerdeegvellen ontdooien.

    
  2. 2

    Fruit intussen de boerenkool met twee eetlepels olijfolie en de uien aan in een ruime pan. Breng op smaak met wat zout en peper en laat vervolgens afkoelen.

    
  3. 3

    Vet een quichevorm in. Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot 2 cm groter dan de diameter van de bakvorm. Plaats het deeg in de vorm en druk de randen aan. Prik de bodem in met een vork en bak het ongeveer 15 minuten in de oven.

    
  4. 4

    Klop in een kom 2 Eieren los met 100 gram van de geitenkaas. Voeg het mengsel van de boerenkool met uien toe en roer het tot een geheel.

    
  5. 5

    Haal de quichevorm uit de oven, schep het boerenkoolmengsel er in en verdeel de rest van de geitenkaas over de quiche. Garneer het met de cashewnoten en bak vervolgens nog 20 minuten in de oven.

    
  6. 6

    Laat de quiche 10 minuten rusten voor serveren.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bladerdeeg
  • 250 g Boerenkool
  • 2 el Gesnipperde ui
  • 200 g Geitenkaas
  • 1 el Bloem
  • 4 stuks eieren
  • 1 el Zout en peper
  • 50 g Cashewnoten