Citroenrisotto met zalm en garnalen - Recept

Een voedzaam recept, ontworpen als brandstof voor je brein, rijk aan omega-3 vetzuren die belangrijk zijn voor cognitieve functies, gecombineerd met eiwitten die je kracht en energie stimuleren.

Personen
4
Tijd
40 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding Recept: Citroenrisotto met zalm en garnalen

  1. 1

    Ontdooi de zalmfilets en garnalen afgedekt in de koelkast.

    
  2. 2

    Was de citroenen, droog ze, rasp de schil fijn en pers het sap eruit. Zet beide ingrediënten opzij zodat ze klaar zijn voor gebruik.

    
  3. 3

    Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de uienblokjes zachtjes. Voeg de risottorijst toe en kook tot hij glazig is, onder voortdurend roeren. Blus af met witte wijn en roer tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg de groentebouillon in drie fasen toe en ga op dezelfde manier te werk als bij wijn. Voeg kort voor het einde van de kooktijd de fijn geraspte citroenschil en het vers geperste sap toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel onder voortdurend roeren sudderen tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Roer de Parmezaanse kaas en 25 g boter erdoor tot de risotto een luchtige consistentie heeft.

    
  4. 4

    Dep de zalmfilets droog en breng op smaak met peper en zout. Dep de garnalen droog en zet opzij. Verhit olijfolie in een pan en bak de filets op de huidzijde gedurende 3 minuten. Zet het vuur laag, draai de zalm om en bak nog 3 minuten.

    
  5. 5

    Schik de risotto op de zijkant van het bord en leg de zalm met het vel naar beneden naast de risotto. Smelt de resterende boter in de pan waarin de zalm eerder werd gebakken en schep de garnalen er meerdere keren in tot ze gaar zijn. Leg op elke bord drie garnalen op de risotto en garneer het gerecht met vers geraspte Parmezaanse kaas en tijmblaadjes.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 l Mas delaTour
  • 4 st Atlantische zalmfilet
  • 12 st Bio garnalen - Easy Peel
  • 2 el Uienblokjes
  • 2 st Citroenen
  • 300 g Risottorijst
  • 1 l Groenteboullion
  • 50 g Parmesaanse kaas (geraspt)
  • 50 g Boter
  • Olijfolie exta vergine
  • 4 takjes Tijm
  • Peper en zout