Kippenborstfilet met cashew en kool - Recept

Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding Recept: Kippenborstfilet met cashew en kool

  1. 1

    Ontdooi de kipfilets.

    
  2. 2

    Hak de cashewnoten fijn en leg aan de kant.

    
  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak een bakplaat klaar met bakpapier.

    
  4. 4

    Klop het ei en haal de kipfilet hierdoor heen. Plaats aan een kant de cashewnoten en druk stevig aan. Leg de kipfilet op de bakplaat met de noten naar boven en bak het ongeveer 12-15 minuten.

    
  5. 5

    Verhit ondertussen de olie in een grote, hoge pan met deksel, smoor de knoflook en voeg de snijbiet toe. Voeg de chilipeper en knoflook toe, smoor kort met sojasaus en water. Laat ongeveer 5 min. stomen.

    
  6. 6

    Verwijder de deksel en laat het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer alles samen op een mooi bord.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 St. Kipfilet 8539
  • 500 g Snijbiet
  • 2 el Rode chili
  • 1 tl Gember
  • 1 St. ei
  • 100 g Cashewnoten
  • 2 el Sojasaus
  • 2 el Olijfolie en versgemalen peper en zout