Hemels chocolade dessert - Recept

Deze opwarmer van ons hart is vooral populair bij chocoladeliefhebbers. De pittige combinatie van gember, cacao en kaneel passen perfect bij het ijs. Een hemelse én scherpe verleiding...

Personen
4
Tijd
20 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding Recept: Hemels chocolade dessert

  1. 1

    Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Doe het samen met een kaneelstokje en kardemom in een theefilter of thee-ei.

    
  2. 2

    Verhit de melk en laat de kruiden erin trekken. Roer daarna de cacaopoeder erdoor en laat ongeveer vijf minuten trekken.

    
  3. 3

    Klop de slagroom stijf met een garde of mixer. Voeg een snufje chilipoeder toe.

    
  4. 4

    Doe de warme kruidenmelk in een hoog glas en voeg een bol Kopenhagen (dame blanche) en een bol hazelnootijs toe.

    
  5. 5

    Maak het geheel af met een toef slagroom en chocoladevlokken. Serveer meteen.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 bollen Kopenhagen (dame blanche)
  • 4 bollen Hazelnoot
  • 800 ml Volle melk
  • 8 tl Cacaopoeder
  • 1 stuk Gember
  • 1 stokje Kaneel
  • Kardemom
  • Chilipoeder
  • 200 ml Slagroom
  • 50 g Chocoladevlokken