Knapperige zoete aardappelfriet met rode biet en kikkererwtencrème - Recept

Of het nu zoet of hartig is, de zoete aardappel met haar veelzijdige smaak kan beide zijn! De nootachtige, zoete smaak doet denken aan kastanjes en pompoen. Ze verrijkt de Europese keuken en wordt steeds populairder. Het is een veelzijdig bijgerecht, maar ook een lekkere snack!

Personen
4
Tijd
20 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding Recept: Knapperige zoete aardappelfriet met rode biet en kikkererwtencrème

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de diepgevroren zoete-aardappelfriet uit de verpakking en leg ze, indien mogelijk, in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.

    
  2. 2

    Spoel ondertussen de kikkererwten af en laat ze in een zeef uitlekken. Pureer ze vervolgens samen met de rode biet, yoghurt en olijfolie. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en citroensap.

    
  3. 3

    Spoel de tuinkers af, knip in stukjes en decoreer de biet-kikkererwtencrème. Klaar om te serveren!

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 g Zoete aardappelfriet
  • 250 g Rode biet, gaar gekookt
  • 250 g Kikkererwten, gaar gekookt
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 el Extra vergine olijfolie
  • 1 el Citroensap
  • Tuinkers, zeezout, peper