Mini pizza's 5 kazen met vijgen, rucola en geroosterde walnoten - Recept

Knapperig, romig en heerlijk aromatisch: deze mini pizza’s 5 kazen met vijgen, rucola en geroosterde walnoten beloven een smaakbeleving van een bijzonder niveau. Met een bereidingstijd van slechts 30 minuten en een eenvoudige moeilijkheidsgraad tover je deze smaakvolle hapjes in een handomdraai op tafel.

Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding Recept: Mini pizza's 5 kazen met vijgen, rucola en geroosterde walnoten

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220 °C (boven- en onderwarmte). Haal de diepgevroren mini-pizza’s uit de verpakking en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien en bak ze vervolgens in het midden van de oven ca. 11 minuten goudbruin.

    
  2. 2

    Verlaag de oventemperatuur naar 190 °C en rooster de walnoten ongeveer 8 minuten goudbruin in de oven.

    
  3. 3

    Schil de vijgen en snijd ze in acht gelijke stukjes. Meng de rucola met een beetje olijfolie.

    
  4. 4

    Beleg de gebakken mini-pizza’s met de vijgenstukjes, de geroosterde walnoten (eventueel grof gehakt) en de gemarineerde rucola. Breng op smaak met zout en peper en serveer naar wens.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 stuks Mini pizza 5 kazen
  • 2 stuks Verse vijgen
  • 100 g Rucola
  • 10 stuks Walnoten
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout, peper