Rode linzen-kokossoep met garnalen - Recept

Soepen zijn altijd lekker, of het nu een romige of een heldere bouillon is. We voelen ons beter en worden van binnen verwarmd. Deze exotische rode linzen-kokossoep brengt exclusiviteit naar tafel, met een garnalenspies.

Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding Recept: Rode linzen-kokossoep met garnalen

  1. 1

    Laat de garnalen ontdooien, spoel ze af onder koud water en dep ze droog.

    
  2. 2

    Verhit een pan met water en leg de zakjes diepgevroren rode linzen-kokossoep in het waterbad. Laat dit zonder deksel ongeveer 25 minuten zachtjes koken.

    
  3. 3

    Zet ondertussen de garnalen op de satéprikkers (4 per spies).

    
  4. 4

    Verhit de olijfolie in een pan en bak de garnalenspiezen goudbruin.

    
  5. 5

    Verdeel de hete soep over 4 soepkommen en garneer elke kom met een garnalenspies. Strooi de kokosvlokken en de peperkorrels of chili erover en serveer.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 16 stuks Garnalen
  • 4 zakjes Rode linzen-kokossoep
  • 1 el Extra vergine olijfolie
  • 1 el Grove kokosvlokken
  • 4 stuks Houten satéprikkers
  • Chilipoeder of grof gemalen rode peper