Santorini bowl met kip-souvlaki - Recept

Bowls worden vaak geserveerd met de ingrediënten in groepen voor een aantrekkelijke presentatie. Salades daarentegen worden meestal gemengd om de smaken en texturen gelijkmatig te verdelen. Deze bowl benadrukt de diversiteit en overvloed aan ingrediënten, wat een kleurrijke indruk geeft.

Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding Recept: Santorini bowl met kip-souvlaki

  1. 1

    Ontdooi de kipfilet en de mais afzonderlijk een nacht in de koelkast. Spoel de ontdooide filets af onder koud water, dep ze droog en snij ze in hapklare stukjes. Meng in een kom knoflook, olijfolie, citroensap, oregano, zout en peper om de marinade te maken. Meng de stukken kip grondig door de marinade en laat ze afgedekt minstens 30 minuten in de koelkast staan. Rijg vervolgens de gemarineerde stukken kip aan spiesjes.

    
  2. 2

    Schil en rasp de komkommer fijn. Meng in een kom de yoghurt, dille, een snufje zout en versgemalen peper tot een romig mengsel ontstaat.

    
  3. 3

    Breng ruim water aan de kook in een pan met een flinke snuf zout. Voeg de orzo-pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente, meestal ongeveer 8 tot 10 minuten. Zodra de pasta de gewenste consistentie heeft bereikt, giet je hem af in een vergiet en spoel je hem kort af met koud water om overtollig zetmeel te verwijderen.

    
  4. 4

    Verdeel de gekookte orzopasta gelijkmatig over 4 kommen. Gril de gemarineerde kipspiesjes op een grill- of grillpan op middelhoog vuur tot ze gaar en goudbruin zijn. Leg vervolgens de gegrilde kipspiesjes over de orzo-noedels in de kommen.

    
  5. 5

    Tomaten en komkommers wassen, drogen en in plakjes snijden. Pel de uien en snijd ze in fijne ringen. Snij de feta in kleine blokjes. Verdeel de bereide ingrediënten gelijkmatig over de kommen en garneer rijkelijk met tzatziki. Garneer met verse kruiden of een snufje oregano naar smaak.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g Ongepaneerde kippenborstfilet
  • 1 teen Knoflook
  • 2 el Olijfolie extra vergine
  • Voor de marinade:
  • 2 el Citroensap
  • 1 el Gedroogde oregano
  • Zout & peper
  • Voor de Tzatziki:
  • 1 st Komkommer
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 el Dille
  • Zout & peper
  • Voor de bowl:
  • 200 g Orzo
  • 200 g Mais
  • 2 st Tomaten
  • 1 st Komkommer
  • 1 st Rode ui
  • 150 g Feta