Vissoep met bouillongroenten - Recept

Een feest voor de liefhebbers van fijne vis en zeevruchten. Dit speciaal samengestelde kruiden voor dit visgerecht geven de zachte kabeljauw en de gamba's de speciale smaak.

Personen
4
Tijd
20 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding Recept: Vissoep met bouillongroenten

  1. 1

    Ontdooi de kabeljauw en garnalen. Was ze daarna en dep droog. Snijd de kabeljauw in hapklare stukken en verwijder het staartsegment van de garnalen.

    
  2. 2

    Breng visbouillon met witte wijn aan de kook. Voeg hier een laurierblaadje aan toe en de viskruiden. Voeg daarna de bouillongroenten toe. Laat zachtjes koken gedurende 3-5 minuten.

    
  3. 3

    Voeg de kabeljauw toe en laat op laag vuur koken voor ongeveer 5 tot 7 minuten. Voeg daarna de garnalen erbij en verwarm het geheel kort. Verwijder het laurierblad en breng daarna op smaak met zout en peper.

    
  4. 4

    Schep de soep in borden of kommen en garneer met dille.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g Kabeljauwfilet
  • 12 stuks Garnalen
  • 800 ml Visbouillon
  • 100 ml Witte wijn
  • 1 Laurierblaadje
  • 100 g Bouillongroenten
  • 1 tl Viskruiden
  • Zout, peper, dille