Zalm teriyaki op bloemkoolcrème en geroosterde groene groenten - Recept

Zin in een smaakvolle, lichte maaltijd boordevol groenten? Deze zalm teriyaki met romige bloemkoolcrème en geroosterde groene groenten combineert zachte en knapperige texturen met een perfecte balans van hartige en frisse smaken. Makkelijk te maken en heerlijk om van te genieten!

Personen
4
Tijd
40 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding Recept: Zalm teriyaki op bloemkoolcrème en geroosterde groene groenten

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Leg de diepgevroren stoomgaarzakjes met zalm in teriyakisaus op een bakplaat en gaar ongeveer 30 minuten, tot de zalm volledig gaar is.

    
  2. 2

    Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Breng ze samen met de bloemkool aan de kook in een pan met licht gezouten water. Kook ongever 12 - 15 minuten, tot ze zacht zijn. Giet af en doe in een blender. Voeg een eetlepel boter, zout, peper en het citroensap toe en pureer tot een romige massa. Is de crème te dik? Verdun dan met een beetje melk of bouillon tot de gewenste consistentie is bereikt.

    
  3. 3

    Breng in een andere pan licht gezouten water aan de kook. Voeg de diepgevroren broccoli en edamame toe en blancheer 2 minuten. Giet af en spoel direct af onder koud water om de kleur te behouden.

    
  4. 4

    Verhit in een pan en rooster de broccoli en edamame ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

    
  5. 5

    Verdeel wat bloemkoolcrème over een bord en trek er eventueel met een vork een patroon in. Leg de geroosterde groenten erop en plaats de zalm erbovenop. Giet de teriyakisaus uit het stoomgaarzakje over de zalm en serveer het gerecht.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 stuks Zalm teriyaki
  • 2 stuks Aardappelen
  • 500 g Bloemkool
  • 15 g Boter
  • 250 g Broccoli
  • 200 g Edamame
  • 2 el Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper