Zalmsalade à la eismann - Recept

Zalm is één van de meest populaire vissoorten in Nederland en het staat dan ook vaak op de eettafel. Of het nou gaat om gebakken of gerookte zalm gaat, het smaakt altijd. Deze salade met zalm, sappige tomaten, selderij en koriander en is heerlijk als lunch of als voor- of bijgerecht!

Personen
4
Tijd
90 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding Recept: Zalmsalade à la eismann

  1. 1

    Verwarm ongeveer 200 ml groentebouillon in een laag pannetje. Leg de zalmfilets in de pan en laat deze op zacht vuur gedurende tien minuten staan met de deksel op de pan. Haal de filets uit de pan en laat afkoelen.

    
  2. 2

    Was de selderij en snijd deze fijn. Was ook de tomaten en snijd in kleine blokjes. Pel de sjalotjes en hak deze heel fijn.

    
  3. 3

    Meng voor de dressing de bouillon (waar de zalm in gelegen heeft), witte wijnazijn, mosterd en olijfolie door elkaar in een kom en voeg hierbij de gehakte sjalotjes. Breng op smaak met zout en peper. Voeg daarna ook de tomatenblokjes en selderij toe.

    
  4. 4

    Snijd de zalm in dunne blokjes en roer deze voorzichtig door de dressing en de groenten. Zet het bedekt in de koelkast en laat minimaal een uur afkoelen.

    
  5. 5

    Roer alles voorzichtig door voordat u het gaat serveren. Doe de salade in mooie glazen en serveer met korianderblaadjes of waterkers.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Zalmfilet
  • 200 ml Groentebouillon
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 4 el Olijfolie
  • 4 Tomaten
  • 1 Sjalot
  • 1 el Mosterd
  • Zout en peper
  • Korianderblaadjes of waterkers voor garnering